Haydar Şengül
ADANA (GÜNAYDIN) – Anadolu mutfağının zenginliklerini paylaşma, kültür mirası yemeklere sahip çıkma hedefiyle yola çıkan TÜYAP Adana Fuarcılık, Anadolu’nun birbirinden lezzetli mutfaklarını 10 - 14 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarında bir araya getiriyor. İlk gün 30 metrelik Adana kebap ile kapılarını açacak olan fuarda; aşçılar Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ın yemeklerinin püf noktalarını da fuar katılımcıları ile paylaşılacak.
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.tarafından, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleri ile hazırlanan Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 10-14 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezinde açılıyor. Anadolu mutfağının seçkin lezzetleri 5 gün boyunca fuarda katılımcılara hem tattırılacak hem de püf noktaları anlatılacak. Açılışa özel 30 metrelik bir kebap şov yapılacak olan fuarda, ilk gün ayrıca Adana mutfağından seçkin lezzetler de pişirilecek. Adana Mutfağını sırası ile Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş takip edecek.
Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarının tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına önemli bir katkı sağlayacağını belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz; “Anadolu mutfağının zenginliğini hatırlatmak için gerçekleştireceğimiz Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarımızda 5 gün boyunca katılımcılara yemek dolu günler yaşatılacak. Şehirlerimizin kendine has yemekleri yapılırken aşçılarda püf noktalar verecek. Fuarımıza katılımın yoğun olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: