Şehidimizin adının taşıdığı ve ailesi tarafından yaptırılan, neden ve kimler tarafından ya da kimin talimatıyla yıkıldığı belli olmayan hayrat çeşmesi için bir şeyler yazmam gerekiyordu. Çünkü bu çeşmenin başına gelmeyen kalmadı. Defalarca haberini yapıp kamuoyuna aktardım. Çok değil 2 yıl önce hayrat çeşmesinin muslukları ve mermeri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılarak tahrip edildi.
***
Kimlerin ne amaçla kırdığı ne yazık ki belirsizliğini korudu. Şehit Jandarma Asb. Kd. Çavuş Ercan Sanca'nın ismini taşıyan hayrat çeşmesini kim neden yıkar anlayabilmiş değilim. Şehidin ailesi hem oğullarının adını yaşatmak, hem de insanların bir yudum su içip evlatları için dua etmelerini beklemiş.
Koskoca alana şehidimizin hayrat çeşmesini sığdıramadılar.
Yazık.. Çok yazık..
***
Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca, vatan topraklarını korumak için gözünü kırpmadan teröristlerle çatışıp hayatını hiçe saymış ve şehit olmuş, ama biz bir hayrat çeşmesini Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi Yüreğir Belediyesi kenarına sığdıramamışız.
Bu ayıp bizlere yeter..
Bizlere kocaman bir yazıklar olsun demek düşer.
Hayrat çeşmesini yıkma emrini kim verdi?
Hayrat çeşmesini yıkmadan önce şehidin ailesinin izni alındı mı?
***
Eğer izin alınmadıysa bu yapılan şehidimize ve ailesine karşı saygısızlık değilde nedir.
Şehidimizin adını taşıyan hayrat çeşmesi neden yıkıldı, o bölgede başka bir alana mı yapılacak yıkım talimatını veren yetkililerin bir açıklama yapma borcu var.
Şehidimizin adını taşıyan hayrat çeşmesinin yerinde kırılmış mermerleri görünce yüreğim cız etti. Üzüldüm, kahroldum. Şehidin hayrat çeşmesini yıkılması talimatını veren yetkiliye sormak isterim. Bu talimatı verirken hiç üzüldünüz mü, yüreğiniz cız etti mi?
Yorumlar
Kalan Karakter: