“Bağımlılık beyin hastalığıdır”
Yayınlanma :
11.05.2019 09:16
Güncelleme :
11.05.2019 09:16


Adana Eczacı Odasında gerçekleştirilen, eczacıların yoğun katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasında bağımlılığın çağın vebası olduğunu ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “Bazı bağımlılıklar masum görünsede tamamı beyin hastalığıdır. Etrafımızda gerek sosyal medya kullanımı, gerek alış veriş, gerek yemek yeme alışkanlıkları olanlar, tütün mamülleri kullanıcıları, iddia, kumar oyunları, alkol ve uyuşturucu kullananları gibi bağımlıdırlar. Saydığımız tüm bu bağımlılıkların gerekçelerini ve kurtulma yönlerini değerli Tayfun Hocamız bizlerle paylaşacak. Ben zaman ayırıp, Adanaya geldiği ve bizleri bilgilendireceği için kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İnsanların konfor ve haz odaklı olduğunu ifade eden Üsküdar Üniversitesi, Rektör Danışmanı Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimi Bölüm Başkanı, Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürü, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, konuşmasında “ Haz veren şeyler pekiştiricidir. Pekiştirilmiş hazlar zaaflara yol açar. Yönetilemeyen zaaflar veya zaafların davranışları yönetmesi haz veren o şeyin bağımlısı olunacağına işaret eder. Bağımlılık insanın yönetemediği ve kontrolden çıkan zaaflarının davranışlarına yansımasıdır. Bağımlılık, keyif verici bir şeyin beyni etkilemesinden kaynaklanan, keyif verici etkilerini duyumsamak veya yokluğundan kaynaklanan krizden sakınmak için, takıntılı bir şekilde o şeyi kullanmayı sürdürmek ve bazı davranış bozukluklarıyla karakterize bir beyin hastalığıdır.” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: