ÇOCUKLARDA CANLANDIRMA VE İLERİ YAŞAM KURSU BALCALI’DA YAPILDI
Yayınlanma :
14.04.2021 09:45
Güncelleme :
14.04.2021 09:45


Yine Amerikan Kalp Birliği bünyesinde düzenlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” bu konuda Türkiye’de sorumlu merkez olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından verildi.
Kısa adı AHA olan Amerikan Kalp Birliği bünyesinde düzlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” pandemi kuralları çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından gerçekleştirildi. Bu kurs Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalında ki araştırma görevlerine verildi.
Kurs Başkanlığı’nı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş’ın yaptığı kursa çok büyük ilgi oldu.
Kursta teorik ve uygulamalı olmak üzere “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” konusunda son derece önemli bilgiler verilirken, Türkiye’nin çeşitli sağlık kuruluşlarından katılan doktorlar da kurs eğiticiliği eğitimi aldı.
“Çocuklarda İleri Yaşam Kursu” nun Başkanlığını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, bu yılki kursları pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdiklerini, çocuklarda ileri yaşam desteğinin son derece önemli olduğunu, özellikle anlık ve acil müdahalelerin hayat kurtardığına dikkati çekerek, çocuklarda ileri yaşam desteği konusundaki son gelişme ve uygulamaları kursiyerlere anlattıklarını söyledi. Yıldızdaş, kursa tam olarak katılan, gerekli becerileri edinen, yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan katılımcılara "AHA/AAP PALS Provider" kimlik kartı ve sertifikasının verildiğini, bu sertifikanın dünyada geçerliliği olan bir sertifika olduğunu kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: