ÇÜ Ziraat Fakültesi akredite için ZİDEK’e başvuruda bulundu
Yayınlanma :
23.02.2021 10:05
Güncelleme :
23.02.2021 10:05


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Yönetimi, 8 bölümün akreditasyon başvurularını yaptı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Dekan Prof. Dr. Salih Kafkas, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni bölümlerinin akreditesi için, ‘Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK)’ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu’na elden başvuru yaptıklarını söyledi.
Prof. Dr. Kafkas, Ziraat Fakültesindeki 8 bölümdeki eğitim programlarının akredite olmasının sağlanacağını ifade ederek, “Başvuru dosyalarının hazırlanmasında emeği geçen Fakültemiz ‘Akreditasyon Komisyonu Üyelerine’ ve bu komisyona katkı veren tüm öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.
“Uluslararası Düzeyde Öncü Bir Fakülte Olma Çalışmaları Sürecek”
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, bu başvuruyla Ziraat Fakültesi bölümlerinin uluslararası düzeyde tanınırlığının artacağını, daha kaliteli eğitimin sağlanacağını ve mezunlarının dünya standartlarına ulaşacağını söyledi. Prof. Dr. Tuncel şunları söyledi;
“Akademik yayın ve yürüttüğü projelerle Üniversitemizin en etkin fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültemiz, tarımsal üretimde gen kaynaklarının oluşturulması, korunması ve etkili kullanılmasını sağlamak ve yerli gen kaynaklarına dayalı katma değeri yüksek ürünler üretmeyi, Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi, Uluslararası işbirliklerini artırarak, bilimsel ve kültürel etkileşimi geliştirmeyi, eğitim ve araştırmada akredite olmayı kendisine öncelikli hedef olarak belirlemiştir. Ziraat Fakültemiz tarımsal alanda sürdürülebilirlik ve etik ilkeler çerçevesinde yeni bilgi, teknoloji ve ürün geliştirilmesine katkıda bulunarak, çağdaş öğrenme ve ilerleme ortamı oluşturup ülkeye ve insanlığa hizmet etmeyi kendisine misyon edinmiştir.
Dünya’nın en verimli ovalarından biri üzerinde konumlanan Çukurova Üniversitesinin bir birimi olarak; tarımsal doğal kaynakları akılcı kullanan, çevreye ve etik değerlere duyarlı, nitelikli araştırmalarla beslenen uygulamalı eğitime odaklı, dinamik bir akademik ortam yaratarak ulusal ve uluslararası düzeyde öncü ve tanınır bir fakülte olma yolunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: