Kendi dillerini icat etmeden önce insanlar doğanın dilinden anlıyordu
Adanalı yazar Ömer Açık, yeni romanında, içimizde saklı kâşif ruha sesleniyor ve okurunu Anadolu'nun kültürel zenginliği içinde gezdiriyor.
Yayınlanma :
25.06.2020 09:11
Güncelleme :
25.06.2020 09:11


ADANA (GÜNAYDIN) – Roza’nın teyzesi bir gezgin yazar. Tahmin edileceği gibi, gezgin yazarlık yapan birinin gezmesi şart. Karavan da bu iş için biçilmiş kaftan. Bu durumda doğal olarak Roza da bir gezgin çocuk oluyor…
Zor bir kararın eşiğindeki ailesi, Roza'yı yaz tatili için teyzesinin yanına yollar. Karavanda yaşayan gezgin yazar Hapşu Teyze'yle doğanın ortasında, kent yaşamında hayal bile edemeyeceği yerler gören Roza, bir film çekiminde figüran olur, köylülerin yağmur duasına katılır, yamaç paraşütüyle kendini boşluğa bırakır. Uzun yol boyunca en yakın arkadaşı, cebindeki küçük deniz kabuğudur. Ama sıradan bir kabuk değildir bu...
Adanalı yazar Ömer Açık, editörlüğünü Müren Beykan’ın yaptığı Günışığı Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı “Yaz Gezgini ile Hapşu Teyze”yi okurlarıyla buluşturdu. Kitapta yazarın sade ve etkili dili dikkat çekiyor.
Etkileyici mahalle ve okul hikâyeleri anlattığı kitaplarıyla çok sevilen Ömer Açık yeni romanında, içimizde saklı kâşif ruha sesleniyor, okurunu Anadolu'nun kültürel zenginliği içinde gezdiriyor. Roza'nın, yaz mevsimi boyunca teyzesinin karavanıyla gezip gördüğü, konakladığı yerler, yepyeni düşünceler ve keşiflerle dolu. Bir çocuğun zorluklarla baş etme çabasını neşeli bir dille yansıtan renkli macera, yaşamın büyük bir armağan olduğunu duyumsatıyor. Her yaştan okurun kendini ve dünyayı tanıma, yaşamı anlamlandırma serüvenine ilham veren roman, Ömer Açık'ın duru, etkili ve renkli Türkçe kullanımıyla unutulmaz bir yaz okuması armağan ediyor.
Ömer Açık: 1980 yılında Adana’da doğan Ömer Açık, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Eğitiminin ardından, önce Adana’nın bir köyünde, sonra da Mardin’de ve İstanbul’da öğretmenlik yaptı. Çocuklarla çocuk olmayı, çarşı pazar dolaşmayı ve yolculuklara çıkmayı seviyor. Çocuklar için yazdığı ilk romanı Menekşe İstasyonu’nda (2015) bir mahalleyi ve dayanışmanın öyküsünü aktaran Açık, Benim Babam Ömür Adam’da (2015) rüzgârlarla dolaşmak isteyen, hayal gücü sınırsız bir çocuğun öyküsünü anlattı. Montsuzlar’da (2017) alfabetik sıra kabulünü adalet kavramı çerçevesinde sorgulayan yazarın son çocuk romanı, bir aile sırrı çevresinde, sınırları aşmaya meraklı üç yakın arkadaşı konu alan Taşkafa (2018). Ömer Açık, eşi ve kızıyla İstanbul’da yaşıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: