ADANA (GÜNAYDIN) – Prof. Dr. Ender Serin, Adana ASKON’da gerçekleştirdiği konuşmada helal kavramının imani ve itikadi bir kavram olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ender Serin, ASKON Adana Şube’sinin konuğu oldu. ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ın açılış konuşmasını yaptığı seminerde Helal Gıda konusu masaya yatırıldı. Hüseyin Delikoca’nın Kur’an Tilavetiyle başlayan seminerde ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan açılış konuşması yaptı.
ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan açılış konuşmasında şunları söyledi: “Helal üretimi bir sorumluluk olarak ele almalıyız, ticari bir kaygı olarak değil. Çünkü yediğimiz yiyecekleri temiz hale getirmek Allah'a karşı olan sorumluluğumuzdur. Amacımız sadece ticaret yapmak para kazanmak değil, sevabını kazanacağımız büyük bir hizmete talip olmaktır. Müslümanların helal gıda üretimi konusunda ortak bir anlayışa sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak günümüzde pek çok işletme bu konuda detaylar noktasında gereken hassasiyeti göstermemektedir. Bununla birlikte, Helal Gıda sektöründe 6 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamına ulaşan Türkiye ekonomisi, hedefini daha da yukarılara çekmelidir. Bu noktada gerek ithalatta gerekse de yurt içi üretimde yürürlükte olan kodeksler mevzuatı tekrar düzenlenmedir. Batı menşeili olan bu mevzuatlar “helalleştirilmelidir”.” Bütün yönleriyle Helal Gıda, Helal kazanç ve israf konuları hakkında bir seminer veren Prof. Dr. Ender Serin Helal kavramının imani ve itikadi bir kavram olduğunu vurguladı. “Helal kavramının bize ulaşması ve zihnimize yerleşmesi imani bir meseledir.” diyen Prof. Dr. Serin, “Her imanı olan helallere tam olarak riayet ediyor mu? İmani-itikadi kavramların hayata geçirilmesi matematik gibi bir hesap işi değildir. İmanın ziyadeleşmesi ve itikadın kuvvetleşmesi Cenab-ı Allah’ın emir ve yasaklarına uymayı getiriyor. İbadet olmadan da hükümler kuvvet bulmuyor” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: