‘Türk kadını sadece seçiyor’
Yayınlanma :
06.12.2021 10:06
Güncelleme :
06.12.2021 10:06


Çukurova Kent Konseyi Başkanı Aysel Ateş, kadınların uzun yıllar boyunca seçme ve seçilme hakkından mahrum bırakıldığını belirterek, “Türk Kadınları için bu çemberin dışında kalması Dünya’nın birçok ülkesindeki kadınların mücadelesi kadar uzun sürmedi. Çünkü Onların değerini bilen bir Atatürk vardı. O kurtuluş mücadelesinde cephe gerisinde Türk Kadınının verdiği mücadeleyi hiç unutmadı” dedi.
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü dolayısıyla ilgili açıklamada bulunan Aysel Atey, “Türkiye’de kadınlar, 1930 itibari ile belediyelerde, 1933’ten sonra köy heyeti ve muhtarlıklarda ve bundan tam 87 yıl önce 5 Aralık 1934’de Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde bütün dünya ülkelerinden önce Türk Kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" tanınmıştır.İşte bu hakkın kullanımına dair Türk Kadını sadece seçen tarafta kalmıştır. Seçilme hakkını kullanmada hem pasif kalmış hem de eril güç tarafından maddi ve manevi güçle engellenmiştir. Ve bugün nüfustaki temsiliyetine göre birçok ülkenin gerisinde kalmıştır. O ülkelerin kadınlarının bu hakkı çok geç elde ettiklerini düşünecek olursa bu üzücü bir durumdur” şeklinde konuştu.
Aysel Ateş, şöyle devam etti:
“Ülkemizde bugün geldiğimiz noktada, Cumhuriyetin getirdiklerini daha ileri hedeflere taşımak bir yana geçen zaman içinde giderek daha da geriye düşürülmeye çalışılmaktadır. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve hak gaspları yıllar içinde katlanarak artmaktadır. Tüm bu yaşanan tablo içinde bizler biliyoruz ki kadınlar Cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmeyecek, bunları elinden almak isteyenlerle her şartta mücadele edeceklerdir.”
Aysel Ateş, mesajını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle tamamladı:
"Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!"
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: